Arbeta hos Folktandvården

Detta är en generell beskrivning av hur det är att arbeta inom Folktandvården, skillnader förekommer. Är du intresserad att arbeta inom Folktandvården kontakta Folktandvården i ditt län.

Nyexaminerad och nyanställd

Folktandvården lägger stor vikt vid att ge sina nyanställda medarbetare en bra introduktion till yrket och till arbetsplatsen. Introduktionen innebär att du successivt kan växa in i din nya yrkesroll och på ett bra sätt får kännedom om organisationen och kliniken.

Alla nyanställda erbjuds någon form av introduktion och vid behov också handledning. Är du en nyutexaminerad tandläkare eller tandhygienist erbjuds du att delta i ett mer omfattande introduktionsprogram. Programmets längd och innehåll kan variera beroende på vilket län du väljer att börja arbeta i. De flesta län har föreläsningar med olika teman medan andra också erbjuder mer fördjupad kunskap i form av auskultation vid specialist- och sjukhustandvård. På kliniken kan du få tillgång till en personlig handledare som vid behov kan hjälpa och stötta dig.

Arbetssätt

Folktandvården behandlingssättet kan variera mellan "traditionell" tandvård och s.k. team- tandvård. Teamtandvård innebär ett nära samarbete mellan yrkeskategorierna med patienten i centrum. Detta gör att teamets kompetens utnyttjas maximalt vilket också optimerar omhändertagandet av patienten.

Möjlighet till karriär

Folktandvården erbjuder sina anställda goda utvecklings- och karriärmöjligheter genom utbildning, forskning och kliniskt arbete tillsammans med erfarna kollegor.

Läs vad några anställda tycker om att arbeta hos Folktandvården.

Folktandvården i ditt län hittar du här.

Här finns alla lediga jobb inom Sveriges Folktandvårder.